În ziua de 22 iulie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pentru verificarea legalității efectuării transportului public de mărfuri și persoane.

Astfel, ieri, în intervalul orar 07.00 – 09.00, poliţiştii au verificat 65 de autovehicule de transport marfă şi 30 de autovehicule de transport persoane. În cadrul acțiuni au fost aplicate 27 sancţiuni contravenţionale şi a fost reţinut un permis de conducere pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice a unui autovehicul pe drumurile publice.

Aparatele radar amplasate pe drumurile din judeţ au surprins 43 de şoferi care au încălcat limitele legale de viteză, iar 9 dintre aceştia au predat permisele de conducere pe o perioadă de 90 de zile. Cea mai mare viteză – 133 km/h – a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 50 de ani, depistat la volanul autoturismului pe Şoseaua Nordului, în localitatea Buzău.

Poliţiştii au reţinut alte 2 permise de conducere pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare precum şi pentru neacordarea priorității de trecere.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă (29), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (12), dar şi pentru alte abateri în trafic (38).

Poliţiştii au aplicat pe perioada weekend-ului în total 298 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de peste 44.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau