În ziua de 4 mai a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au organizat şi desfăşurat activități informativ-preventive cu elevii claselor gimnaziale din cadrul Colegiului Național „B.P. Hasdeu”.

Scopul activității a fost creşterea gradului de informare a elevilor privind siguranţa personală prin semnalarea situaţiilor de pericol în care pot fi implicaţi dar şi formarea unor deprinderi de siguranţă prin dezvoltarea capacităţii de recunoaştere a vulnerabilităţilor pentru siguranţa proprie, atât în mediul virtual, cât și în cel real.

De asemenea, a avut loc o dezbatere având ca subiect experimente sociale în cadrul cărora se simulează acceptarea unor întâlniri cu persoane necunoscute de pe internet și au vizionat materiale video din cadrul campaniei naționale de prevenire a agresiunilor sexuale asupra minorilor “Atingeri nedorite”.

Totodată, polițiștii au explicat elevilor modul în care se manifestă hărțuirea, bullyingul și cyberbullyingul, formele pe care le pot lua și mediul în care se pot întâlni.

Le-au fost prezentate copiilor metode de prevenire a acestora, fiind încurajați să adopte o atitudine sănătoasă în relațiile cu colegii.

Elevii au fost îndrumaţi să adopte un comportament care să îi conducă într-o zonă de siguranţă personală, fiindu-le prezentate modalități concrete de evitare a dobândirii statutului de victimă, în diverse conjuncturi reale/virtuale.

La activitate au participat 48 de elevi și cadre didactice.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau