În perioada 29 noiembrie – 5 decembrie, polițiștii buzoieni vor acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru siguranța și fluența traficului rutier. 

La nivelul județului Buzău, în medie, zilnic, aproximativ 200 de poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de la investigaţii criminale, de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, de la transporturi, luptători de la acțiuni speciale și din cadrul altor structuri se vor afla în teren şi vor acționa în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

În fiecare zi, polițiști rutieri vor acţiona pe principalele drumuri naționale și europene pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului rutier. Pentru prevenirea accidentelor de circulație și menținerea unei atitudini prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa, zilnic, cu aparate radar în întreaga țară, inclusiv cu dispozitivele TrueCam.

În contextul desfăşurării festivităţilor dedicate Zilei Naţionale a României, duminică, 1 decembrie, între orele 09.00-13.00, accesul maşinilor va fi restricţionat pe bulevardul Mareşal Alexandru Averescu până la intersecţia cu str.Spiru Haret şi pe Calea Eroilor până la intersecţia cu Şoseaua Nordului. În aceeaşi zi, până la încheierea festivităţii, se va interzice oprirea/staţionarea autovehiculelor pe bulevardul Unirii şi pe strada Aerodromului, străzi laterale Cimitirului Eroilor. Mai multe echipaje de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Buzău vor acţiona în zonele respective, împreună cu poliţişti locali şi vor îndruma corespunzător conducătorii auto.

Pentru evitarea aglomerării arterelor rutiere sau a ambuteiajelor ce pot apărea conducătorii auto trebuie să respectele indicațiile polițiștilor rutieri, să adopte o manieră prudentă de conducere, să semnalizeze din timp orice intenţie de schimbare a direcţiei de mers şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

”Conducătorii auto care pleacă la drum în această perioadă trebuie să spună „NU” alcoolului, să îşi păstreze calmul în trafic şi să se asigure corespunzător, pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie.

În trafic, dar şi în locurile aglomerate, nu uitaţi de politeţe, de o atitudine conciliantă faţă de semeni şi de o conduită preventivă în tot ceea ce faceţi!

Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!” transmit polițiștii buzoieni. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Tot românii plătesc dezastrul Blue Air. Cât de mare este gaura în buget
Articolul următorBobby Păunescu, mutare la vârf: CONDIȚIA cu care este dispus să cedeze statului GRATIS terenurile care adăpostesc Studiourile Buftea