În medie, peste 150 de poliţişti vor acţiona zilnic, în perioada 25 – 27 decembrie 2020, pentru ca zilele de sărbătoare să fie petrecute în siguranţă. În perioada 25 – 27 decembrie a.c., pentru ca zilele de sărbătoare să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, peste 470 de poliţişti vor fi pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor care vor acţiona, 285 sunt poliţişti de ordine publică, 96 de poliţişti de la rutieră şi 94 de la celelalte structuri. De asemenea, vor fi constituite şi rezerve de poliţişti, fiind pregătiţi să intervină dacă situaţia impune.

În această perioadă, poliţiştii buzoieni vor fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte. În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

Poliţiştii vă recomandă:

În locurile publice, la piaţă, în magazine, aveţi grijă de bunurile dumneavoastră! Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi.
Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!
La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei!
Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de „chilipiruri”, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni!
În mijloacele de transport în comun, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră, atunci când aşteptaţi mijloacele de transport în comun!
Ţineţi, pe cât posibil, bagajul aşezat în faţa dumneavoastră!
În tren, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp!
Nu consumaţi băuturi alcoolice, sucuri sau cafea, de la persoane necunoscute!
Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!
La plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră!
Evitaţi transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare!
Cereţi să vi se prezinte, şi verificaţi cu atenţie, legitimaţiile persoanelor care îşi declină calităţi oficiale, reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte!
Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători!

Atenţie!

În preajma Sărbătorilor de Iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din locuinţele pe care le găsesc descuiate.
Acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le introduceţi în casă!
Obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, ca să nu trădeze că sunt singuri în casă!
Reamintim buzoienilor faptul că organizarea de evenimente private este interzisă şi rămâne interzisă şi în perioada Crăciunului, a Trecerii dintre ani, circulaţia în intervalul orar 23.00 – 05.00 este restricţionată în continuare, cu anumite excepţii, iar purtarea măştii de protecţie rămâne obligatorie în toate locurile publice.
În situaţia în care forţele de ordine constată că aceste interdicţii sunt încălcate, vor interveni cu discernământ, gradual, dar şi cu fermitate şi vor aplica sancţiuni contravenţionale.
Numai printr-o bună colaborare cetăţeni-instituţii putem să trecem cu bine peste provocarea anului 2020, an marcat de lupta cu pandemia.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCoronavirus 25 decembrie. Câte cazuri noi au fost raportate te de Crăciun
Articolul următorDepistat de radar cu 154 km/h în localitatea Poșta Câlnău