În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 167 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 50.000 de lei. Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 47 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 5 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile. Cea mai mare viteză – 132 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui brăilean de 24 de ani, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în localitatea Cioranca.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă(14), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice(6), dar şi pentru alte abateri în trafic(27).

Poliţiştii au reţinut alte 7 permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

În data de 25 ianuarie a.c., în intervalul orar 09.00 – 12.00, 15.00 – 18.00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Buzău şi Râmnicu Sărat au desfăşurat activități pentru prevenirea şi combaterea indisciplinei pietonale. Poliţiştii au acţionat în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc ridicat, pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni. Poliţiştii au sancţionat 40 de pietoni care nu au respectat regulile de circulaţie şi au reţinut 2 permise unor şoferi pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflați regulamentar în traversarea drumului.

Sursa: Realitatea de Buzau