În data de 2 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 112 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 12 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Ieri, în intervalul orar  17.00 – 21.00, poliţiştii Serviciului Rutier Buzău împreună cu poliţişti de ordine publică, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza judeţului, ce a avut ca scop prevenirea accidentelor, disciplinarea şi responsabilizarea bicicliştilor, căruţaşilor, conducătorilor de mopede și trotinete electrice. În urma activităţilor, poliţiştii au identificat şi consiliat peste 50 de participanți la trafic din categoriile vizate și au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale.

Aparatele radar au înregistrat 27 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 8 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Alte 4 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului și pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (9), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (6),  dar şi 19 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 30.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentDoi minori au sustras mai multe ornamente și accesorii de la un autovechicul
Articolul următorRecomandări pentru bicicliști