În ziua de 24 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 100 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 9 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate. În intervalul, poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor în care ar putea fi implicaţi pietoni, biciclişti şi căruţaşi.

Totodată, poliţiştii au avut în vedere şi tronsoanele de drum judeţean, acţionând pentru disciplinarea şi responsabilizarea conducătorilor auto în vederea prevenirii accidentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul nerespectării limitelor legale de viteză.

În urma activităţilor, poliţiştii au atenţionat 47 de pietoni, biciclişti şi căruţaşi cu privire la importanţa respectării normelor rutiere pentru un trafic în siguranţă.

Aparatele radar amplasate ieri pe drumurile care tranzitează judeţul Buzău au înregistrat 25 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 3 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză în localitate– 113 km/h – a fost înregistrat autovehicul unui bărbat de 33 de ani, din Galaţi,  ce rula pe DN2E85 în localitatea Cioranca.

Alte 6 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru nerespectarea semnficaţiei culorii roşii a semaforului şi pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (7), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (4), dar şi 22 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 35.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au întocmit dosar penal unei buzoience în vârstă de 44 de ani, care a fost implicată într-un accident soldat doar cu pagube materiale pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul Buzău. În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 1.05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferiţa a fost condusă la unitatea medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Sursa: Realitatea de Buzau