În data de 2 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 207 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 25 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Astfel, poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 71 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 12 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză în lcoalitate – 144 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autovehiculul unui bărbat de 68 de ani, din Vrancea, ce rula pe DN2E85, în localitatea Limpeziş.

Alte 13 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, precum şi pentru conducerea unui autovehicul pe contrasens.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (31), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (17), dar şi 51 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 70.000 de lei.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au întocmit un dosar penal conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Este cazul unui tânăr de 25 de ani, din Vintilă Vodă, depistat pe DJ203K pe raza localităţii de domiciliu. În cazul şoferului aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,73 mg/l, alcool pur în aer expirat.

Sursa: Realitatea de Buzau