Liderii locali din Buzău ai celor două partide aflate la guvernare, PNL și USR-PLUS, au organizat o prima conferință de presă comună. La conferință au venit președinții Gabriel Avrămescu și Mihai Răzvan Moraru, prim-vicepreședintele PNL, senatorul Vlad Pufu, prim-vicepreședintele USR-PLUS, prefectul Silviu Iordache, președintele Organizației Municipale a USR-PLUS, Denisa Coban, și vicepreședintele liberal Daniel Țiclea.

Principala temă a conferinței a fost referendumul pentru unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești. Reprezentanții ambelor formațiuni au subliniat faptul că aleșii municipali în CLM Buzău s-au abținut de la votul privind referendumul de unire a municipiului Buzău cu comuna Țintești pe motiv că nu au fost prezentate argumente publice care să susțină această unire. 

Senatorul PNL, Vlad Pufu, care a lansat mai multe întrebări pentru primarul Constantin Toma și fruntașii Partidului Social Democrat. Concret, senatorul Pufu vrea să știe cum ar putea fi încadrată zona industrială în mijlocul viitoarei aglomerații urbane, formate în urma unirii municipiului Buzău cu comuna Țintești, în condițiile în care o astfel de platformă economică produce poluare. 

Deputatul PNL Gabriel Avrămescu, a anunțat că a trimis două solicitări către cele două primării vizate în proiectul lui Toma. Concret, cele două adrese conțin o serie de întrebări punctuale menite să lămurească în ce condiții scoial-economice ar urma să se realizeze unirea dintre Buzău și Țintești.

 

Sursa: Realitatea de Buzau