Firmele care au câştigat licitaţia pentru distribuirea alimentelor în şcolile din Buzău, ameninţate cu plângerea penală de către Consiliul Județean

Preşedintele CJ a declarat că în perioada următoare angajaţi ai instituţiei pe care o reprezintă vor efectua o serie de controale în şcoli iar în situaţia în care vor fi constatate din nou nereguli se poate ajunge chiar şi la plângere penală. Cele mai multe sesizări privind nereguli în derularea programului guvernamental pentru elevi vizează o firmă din judeţul Cluj care a câştigat licitaţia pentru producerea şi distribuirea cornurilor.

Pe lângă neregulile privind distribuirea unor cornuri mucegăite, termenul la care acestea urmau să ajungă pe băncile elevilor nu a fost repectat. Adică, produsele respective au ajuns după ce copiii terminau orele de curs.

De asemenea, dacă se constată că furnizorii îşi încalcă obligaţiile asumate, atunci se poate ajunge şi la rezilierea contractului, lucru ce nu este dorit pentru că în acest caz elevii nu vor mai beneficia de produsele guvernamentale, spune şeful CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu. Şi Prefectura a dispus controale, după primirea unor sesizări conform cărora ar fi fost distribuite elevilor produse de panificaţie fără termenele de valabilitate menţionate pe ambalaje, vechi sau chiar cu mucegai.

Articolul precedentAccident grav produs de o septuagenară la Măgura
Articolul următorVideo | Neandertalian, la Spitalul Județean