Autorităţile municipiului Buzău iau măsuri pentru a preveni îmbolnăvirile cu COVID-19

În cadrul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentanţii Primăriei Buzău, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, dar şi ai instituţiilor subordonate municipalităţii au luat mai multe decizii pentru a preveni răspândirea virusului.

O primă masură este suspendarea manifestărilor sportive şi culturale cu peste 1.000 de persoane, atât în exterior cât şi în interior. În cazul competiţiilor sportive, acestea urmează să se desfăşoare fără spectatori cel puţin până în data de 31 martie.

De asemenea, Primăria Buzău va intensifica acţiunile de dezinfecţie în şcoli şi grădiniţe, în toate spaţiile unde se lucrează cu publicul, dar şi în mijloacele de transport în comun. În municipiul Buzău există deja o comisie, condusă de viceprimarul Ionuţ Apostu, care va face verificări în teren pentru a constata dacă măsurile dispuse vor fi şi puse în practică. În caz contrar, Primăria va dispune sancţiuni.

Între timp, primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat la Buzău. Este vorba despre o femeie în vârstă de 73 de ani, din localitatea Pârscov.

Articolul precedentMinistrul de Interne recomandă instituțiilor publice și private să ia în calcul ca angajații să lucreze de acasă
Articolul următorLocomotivă cu abur, amplasată în faţa Gării din Buzău