Spitalele din toată țara au primit un plan de măsuri de la Ministerul Sănătății

În România a fost declarată, oficial, epidemia de gripă. Decizia a fost luată de către Ministerul Sănătății după ce s-au înregistrat trei săptămâni epidemice consecutiv și 54 de decese din cauza bolii. Spitalele din toată țara au primit un plan de măsuri.

Recomandările venite de la București se referă în principal la completarea stocului de antivirale, vaccinarea antigripală a personalului care nu s-a imunizat încă, folosirea măștilor și halatelor de protecție, prezența dezinfectanților pe secții și utilizarea acestora, precum și restricționarea și chiar interzicerea vizitelor în secțiile cu risc.

În privința imunizării,  90% din personalul medical a fost vaccinat antigripal, iar cei nevaccinați sunt supuși triajului epidemiologic ori de câte ori intră în tură. De când a fost instituită această măsură, o singură persoană a fost respinsă la triaj, o asistentă medicală de la secția ATI care prezenta semne de boală.

Până acum, 54 de oameni au murit din cauza virusului gripal, iar aproape 5000 s-au îmbolnăvit, arată ultimul bilanț, dat publicității marți seară. Dintre cele 54 de persoane decedate, 49 sufereau şi de alte boli, alţi cinci pacienţi nefiind cunoscuţi şi cu alte afecţiun

Articolul precedentPiste de bicicliști, în tot orașul
Articolul următorDirecţia de Sănătate Publică Buzău a cerut Ministerului Sănătăţii suplimentarea dozelor de vaccin