Un avion de vântătoare de tip MIG 21 Lancer s-a prăbușit sâmbătă la un show aviatic la baza aeriană 86 Borcea din județul Călărași. La impactul cu solul s-au auzit două explozii care au fost urmate de un incendiu, au povestit martorii oculari. Pilotul a murit, dar tot mai multe mărturii spun că a preferat să facă niște manevre suplimentare decât să se catapulteze, pentru a evita ca avionul să cadă peste oameni.

Din cauza incendiului declanșat la impactul avionului cu solul, a luat foc vegetația uscată din jur.

Un martor a povestit că pilotul a părut să facă niște manevre pentru a evita prăbușirea avionului în zona cu oameni.

De altfel, colegii pilotului cred că cel mai probabil a fost vorba de o defecțiune tehnică a aeronavei, nicidecum de o eroare de pilotaj.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru avea 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești, anunță MApN, într-un comunicat. El a absolvit Scoala de Aviatie Boboc de la Buzau.

„Aeronava pilotată de acesta s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea”, se mai spune în textul citat.

Parchetul Militar a deschis oanchetă. Ministrul apărării Mihai Fifor este în drum către Baza Borcea. El a declarat la Digi24 că pilotul se numea Florin Rotaru și și-a exprimat condoleanțe pentru familie. „Astfel de evenimente ne îndurerează. În momentul de față sunt în desfășurare proceduri specifice, vom comunica mai multe informații după aceea”, a spus ministrul. El a mai anunțat că, așa cum prevede procedura, toate aparatele de tip MiG-21 Lancer sunt consemnate la sol.

Articolul precedentBuzaul, din nou sub cod galben de ploi si pericol de inundatii
Articolul următorBuzaul, in topul judetelor cu cele mai multe cazuri de rujeola