Peste 750 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii buzoieni în minivacanţa de Sf. Maria.

76 dintre conducătorii auto indisciplinaţi au predat permisele din cauza abaterilor comise în trafic.

În cadrul activităţilor de combatere a indisciplinei în trafic desfăşurate în perioada 14 – 19 august, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au constatat şi sancţionat 752 de abateri săvârşite de conducători auto, pietoni, biciclişti şi căruţaşi.

Cei mai mulţi dintre contravenienţi au fost conducători auto, 354 dintre aceştia fiind sancţionaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar împotriva a 42 dintre aceştia fiind luată şi măsura reţinerii permisului de conducere pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a limitelor de viteză maxime admise în localităţi, dar şi în afara localităţilor.

În localităţi, cele mai mari viteze au fost înregistrate de aparatele radar amplasate pe DN 2 E85 – în Limpeziş şi DN 1B E577 – în Ulmeni, 136 km/h, respectiv 131 km/h, la volanul autovehiculelor fiind depistaţi un tânăr de 27 de ani, din Republica Moldova şi respectiv un altul de 25 de ani, din Prahova.

În afara localităţilor, cea mai mare viteză a fost înregistrată de aparatul radar ce a acţionat pe DN 2 E85 în afara localităţii Racoviţeni – 168 km/h, la volanul maşinii fiind depistată o tânără de 25 de ani, din Iaşi.

Poliţiştii au mai reţinut în vederea suspendării alte 34 permise de conducere. Astfel, în 21 de situaţii conducătorii auto au predat permisele pentru 30 de zile pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public sau autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar.

Pentru aceeaşi perioadă, alţi 13 conducători auto au rămas pietoni după ce nu au respectat regulile privind depăşirea (zece), semnificaţia culorii roşii a semaforului electric (doi) ori nu s-au prezentat la Poliţie în termenul legal după implicarea într-un accident rutier.

Articolul precedentBeat și fără permis, prins de polițiști la volanul unui bolid
Articolul următorZeci de candidați au absentat la prima probă a Bacalaureatului