Alți 206 sunt supuși regimului de carantină

Astăzi, 30 martie, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel: 206 de persoane se află în carantină, 4534 de persoane sunt izolate la domiciliu. Starea de sănătate a persoanelor aflate în carantină sau în izolare este bună și nu prezintă simptome specifice coronavirusului.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice peste 100 de jandarmi, 289 de polițiști, 124 de polițiști locali și 48 de lucrători din cadrul MApN.

Pe întreg teritoriul județului Buzău au acționat peste 100 jandarmi buzoieni alături de colegi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești pentru asigurarea respectării măsurilor instituite în contextul stării de urgență, dar și pentru îndeplinirea atribuțiilor ce revin structurii prin Lega 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române. Au fost asigurate atât transporturile care doar au tranzitat judetul Buzău, precum și cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel județean. Jandarmii au fost angrenați în misiuni atât independent, cât și în sistem integrat, pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu și a prevederilor ordonanțelor militare, fiind aplicate 26 de sancțiuni în valoare de 24.800 lei.

Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 1453 de persoane. Cu această ocazie, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea izolării la domiciliu, în valoare totală de 15.000 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 345 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor din OM nr. 2/2020 și din OM nr. 3/2020, în valoare totală de aproximativ 474.000 de lei.

Autoritățile precizează că amenda minimă pentru cetățenii care nu pot justifica prezența pe stradă devine 2.000de lei, iar cea maximă este de 20.000 de lei, iar pentru persoane juridice nivelul maxim al amenzii este de 70.000 de lei

 

Articolul precedent„Legile puterii”. Ludovic Orban, PRIMUL INTERVIU după declanșarea stării de urgență. Ediție explozivă, la Realitatea PLUS
Articolul următorZeci de mașini au ars în incendiul violent de la Vernești