Mai mulţi buzoieni au primit notificări din partea Regiei Autonome Municipale prin care erau informaţi că în luna aprilie vor fi debranşaţi de la sistemul centralizat de încălzire.

Acest lucru se întâmplă cu proprietarii apartamentelor din blocurile în care au mai rămas de la unul până la trei locatari racordaţi. Oamenii sunt îngrijoraţi, în timp ce reprezentanţii RAM susţin că problemele tehnice îi obligă la o astfel de măsură, chiar dacă legea spune altceva.

“Avându-se în vedere imposibilitatea susţinerii în continuare a costurilor foarte mari generate de furnizarea energiei termice pentru încălzire şi apă caldă de consum a apartamentelor rămase izolate (1, 2 sau 3 apartamente pe scară), aflate în orice condominiu racordat la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică administrat de RAM Buzău, în cursul lunii aprilie 2019, acestea se vor debranşa obligatoriu”, se arată în notificările trimise de RAM Buzău către peste 400 de proprietari de apartamente din Buzău. Conducerea RAM susţine că s-a ajuns la această situaţie din considerente pur tehnice şi la solicitarea Primăriei de a limita pierderile.

Buzoienii ce urmează a fi debranşaţi forţat susţin că această acţiune este una ilegală. De altfel, Legea nr. 325 din 2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică prevede clar la art. 35, aliniatul 1 litera b că operatorii serviciului public de alimentare cu energie termică au obligaţia să asigure continuitatea serviciului public de alimentare cu energie termică. Chiar şi aşa, conducerea RAM susţine că demersul nu este unul ilegal.

Mai mult decât atât, conducerea societăţii de termoficare susţine că buzoienii nu au de ce să fie îngrijoraţi, întrucât li s-a oferit posibilitatea să primească un sprijin financiar de la Primărie pentru montarea de centrale, dar numai după ce îndeplinesc anumite condiţii.

Fostul viceprimar Fănică Bârlă a lansat astăzi un avertisment cu privire la ilagalitatea practicii lansată de Primărie şi RAM.

În ciuda tuturor discuţiilor, conducerea RAM a anunţat ferm că cel târziu în luna mai se vor finaliza toate debranşările apartamentelor din blocurile în care au mai rămas de la unul până la trei locatari racordaţi la sistem.

Articolul precedentDoliu în literatura buzoiană. S-a stins Marin Ifrim
Articolul următor60 de persoane audiate şi 15 tone de tutun ridicate de poliţişti în urma percheziţiilor în 22 de judeţe şi Buzău