În ziua de 4 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 161 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 28 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Aparatele radar au înregistrat 75 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 19 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.

Alte 9 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru neprezentarea la sediul poliție în termen de 24 de ore și pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar.

Astfel, unul dintre dosare penale a fost întocmit unui șofer de 69 de ani, din Cânești, care a fost depistat pe strada Fântâna Rece, în comuna Scorțoasa, iar în urma testării cu aparatul etilotest a fost înregistrată o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 Sancţiuni au mai fost aplicate ieri şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (28), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (18), dar şi  pentru alte abateri în trafic (33).

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 77.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau