Pe adresa AJOFM au sosit 1750 de solicitări, din partea societăților comerciale

Aproape 22 de milioane de lei este  cuantumul plătit de Agenția Județeană pentru Ocuparea forței de muncă, în luna mai. 1750 de firme au înaintat dosare valide, către agenție, prin care solicitau intrarea angajaților în șomaj tehnic. Totalul buzoienilor care au beneficiat de indemnizație garantată de stat este de 13 635. Au fost și cazuri ale unor societăți care au trimis dosare completate eronat, situații în care agenția județeană nu a putut face plăți.

Un raport al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă arată că aproape 10 procente din totalul forței de muncă active la nivel de județ a fost afectată de pandemie. Din 159 200 de buzoieni integrați în piața muncii, 13635 sunt în somaj tehnic. La nivel de societăți comerciale active, înregistrate în Registrul Comerțului, procentul firmelor care au solicitat ajutor de la stat se apropie de 8 la sută

La nivelul județului, cele mai afectate domenii în opinia specialiștilor au fost serviciile, confecțiile și turismul. Se așteaptă, însă, un reviriment, dat fiind că se apropie sezonul estival.