În ziua de 22 iunie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat 3 percheziţii domiciliare în judeţele Buzău şi Bucureşti, la imobile utilizate de persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat.

Activităţile au fost desfăşurate în baza mandatelor de percheziţie emise de Judecătoria Buzău.

Au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere pentru 2 bărbaţi în vârstă de 24 şi 44 de ani, din Bucureşti, fiind conduşi la sediul Poliţiei municipiului Buzău pentru continuarea cercetărilor.

Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că în ziua de 6 iunie a.c., cei doi bănuiţi ar fi pătruns într-o locuinţă din municipiul Buzău, pretinzând că sunt reprezentanţi ai unei societăţi de distribuţie a gazelor şi trebuie să verifice instalaţia de gaze. Ulterior, profitând de neatenţia persoanei vătămate, o buzoiancă de 87 de ani, bănuiţii ar fi sustras din locuinţă suma de 10.000 de lei.

În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor articole vestimentare şi alte mijloace de probă.

Faţă de cei doi bărbaţi  s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 23 iunie a.c., să fie prezentaţi unităţii de parchet pentru luarea unei măsuri preventive.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii furt calificat în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanelor.

La activităţi au participat şi poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei sectorului 3 Bucureşti.

Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentControale la societăţile ce au ca obiect de activitate depozitarea şi comercializarea materialelor lemnoase
Articolul următorMAFIA din Sănătate: Cum sunt promovați de ministrul Rafila cei care distrug spitale – Cine face bani grei pe suferințele românilor