La data de 12 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au pus în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară în Vernești, Berca, Tisău și municipiul Buzău și au efectuat verificări la o asociație de vânătoare, pentru combaterea și contracararea actelor infracționale pe diverse domenii de acţiune. 

Astfel, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, ordine publică, rutieră şi de la Serviciul Criminalistic, dar şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au acționat în cadrul unor dosare penale în care sunt cercetate infracţiuni de abuz în serviciu, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj.

În urma activităților, au fost conduse la audieri 6 persoane, iar 2 dintre acestea, de 32 şi 39 de ani, au fost reținute, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore.

De asemenea, în urma percheziţiilor, au fost ridicate 61 de trofee de mistreț și cervide, o blană de bursuc, aproximativ 40 de kg de carne de vânat, o armă de vânătoare deținută legal, 71 de cartușe, o țeavă de tun, dispozitive de vedere pe timp de noapte, 6 telefoane mobile, medii de stocare și înscrisuri. 

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii organizaţi în filtre rutiere, în contextul acţiunilor derulate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.890 de lei și au fost efectuate 59 de testări cu aparatul etilotest.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău. Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentProiectul de lege privind ordinul de protecție a fost aprobat de Guvern
Articolul următorBărbat înecat în râul Buzău