Patru militari români aparținând Batalionului 300 Infanterie Protecția Forței, dislocat în Afganistan, au fost răniți, astăzi

Potrivit unei informări de ultimă oră, patru militari români aparținând Batalionului 300 Infanterie Protecția Forței, dislocat în Afganistan, au fost răniți, astăzi, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat, în provincia Kandahar. Identitatea militarilor răniți nu a fost încă dezvăluită, protocolul operativ impunând, mai întâi, anunțarea familiilor.

Starea celor patru militari români este stabilă. Anunțul a fost făcut de către șeful Statului Major General al Armatei Române, generalul Nicolae Ciucă

În 2016 și 2017, România a pierdut trei militari aflați în misiune în Afganistan. Toți trei erau buzoieni:  sergentul Adrian Vizireanu, plutonierul Iulian Dumitrescu și caporalul Mădălin Stoica. Ei au fost decorați post-mortem și declarați eroi nationali. Familiile lor nu și-au mai revenit însă niciodată.

Update: Militarii se află în stare stabilă și sunt internați la spitalul militar de tip Rol3, al bazei aeriene din Kandahar. Cei patru sunt plutonierul Dănuț Donțu și caporalii clasa a iii-a Cosmin Cătălin Goleanu, Cristian Gabăr și Ionel Cristea.

Articolul precedentMinune pe un trotuar din Buzău. Din asfalt cresc, peste noapte, cabluri
Articolul următorPrimele informații oficiale MAPN. Iată cine sunt militarii răniți în Afganistan