Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a sesizat Parchetul Militar cu privire la situația celor 11 candidați care au susținut în Prahova examenul de admitere la școli de jandarmi și care au primit subiecte greșite. Informația a fost furnizată de Jandarmeria Română, la solicitarea News.ro. Candidații vizați luaseră, în primă fază, note de 2 și 3, acestea fiind transformate în 10, fără excepție, în urma contestațiilor.

Conducerea Jandarmeriei Române a precizat, pentru News.ro, că există ”suspiciunea rezonabilă” că patru angajaţi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova ar fi responsabili pentru situaţia creată.

10 pe linie pentru cei 11 candidați care au primit subiecte greșite

Cazul a fost semnalat, imediat după afișarea rezultatelor la contestații, de polițistul Marian Godină. Acesta a oferit, pe pagina sa de Facebook, și o posibilă explicație, care se regăsea chiar în regulamentul de concurs: “În situația în care, în urma analizei contestației, se constată că grila de apreciere/corectare și notare/baremul de apreciere conține erori și/sau au fost aplicate întrebări/subiecte din afara tematicii și bibliografiei de concurs/greșit formulate/ care se repetă, comisia de soluționare a contestațiile dispune anularea subiectului/întrebării, precum și a răspunsurilor formulate pentru respectivul subiect/întrebare și acordă, din oficiu, punctajul maxim corespunzător subiectului/întrebării tuturor candidaților”.

Ulterior, conducerea Jandarmeriei Române a confirmat că tuturor celor 11 candidați care au susținut examenul în Prahova nu le-au fost date subiectele corecte, drept urmare aceștia au primit punctaj maxim în urma contestațiilor.

“În urma unei erori, candidaţilor care au susţinut examenul de admitere la sediul IJJ Prahova li s-a administrat testul folosit pentru verificarea funcţionalităţii sistemului electronic de transmitere a subiectelor, nu testul unic de concurs.  În conformitate cu prevederile legale, în rezolvarea contestaţiilor s-a decis acordarea punctajului maxim celor 11 candidaţi (7 pentru Şcoala de subofiţeri Drăgăşani şi 4 pentru Şcoala de subofiţeri Fălticeni). Asigurăm toţi candidaţii că urmărim în permanenţă un tratament corect, echitabil şi egalitatea de şanse pentru fiecare participant la concursurile organizate de Jandarmeria Română, cu respectarea prevederilor legale”, a transmis Jandarmeria Română după ce situația de la IJJ Prahova a fost prezentată în spațiul public.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentÎndrăgitul interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian A MURIT – Verdictul medicilor, tulburător
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 6 noiembrie 2021