Virusul West Nile a ajuns  la Buzău. Un bărbat este internat la Spitalul Județean de Urgență

Bărbatul în vârstă de 63 de ani locuieşte aproape de centrul municipiului Buzău şi a ajuns la spital după ce, spune el, în urma unei plimbări cu bicicleta în parc, a început să se simtă rău. La trei zile de la plimbarea în parc, bărbatul a început să aibă febră mare, dureri de cap şi alte simptome care l-au trimis de urgenţă la spital. Medicii l-au evaluat şi şi-au dat seama imediat despre ce boală este vorba. Aşa că l-au internat imediat şi au prelevat probe pe care le-au trimis la Bucureşti, pentru analize specifice. Rezultatul analizelor de laborator a arătat clar că este vorba despre meningo-encefalită provocată de infecţia cu West Nile.

Bărbatul se află şi acum internat în secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean Buzău. Din fericire, în ciuda gravităţii bolii, tratamentul a dat roade iar acum evoluţia stării de sănătate este favorabilă.

Virusul se transmite prin mai multe specii de ţânţari răspândiţi atât în mediul urban, cât şi în cel rural. Infecţia cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar.Simptomele cele mai frecvente sunt febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături şi erupţii cutanate. Veste abună este că odată cu scăderea temperaturilor, specialiştii apreciază că se va înregistra o scădere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile.

Articolul precedentVideo | Macete, cuțite și un pistol, în locuințele scandalagiilor din Dorobanți
Articolul următorIncendiu la Piața de Mărfuri Industriale