Decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l desemna premier pe Dacian Cioloș este o cacealma, pentru că nici PNL, nici alte partide nu vor susține învestirea unui guvern Cioloș, spune fostul lider al PNL Ludovic Orban.

„Din păcate, decizia de ieri a președintelui este mai degrabă o cacealma care nu numai că nu are ca obiectiv rezolvarea crizei, ci duce la adâncirea acesteia. E evident pentru orice om care cunoaște situația politică din România că, în ciuda bunelor intenții ale lui Dacian Cioloș și Dan Barna, decizia e una care nu ține cont de principiul loialității constituționalității și de desemnare un premier care să aibă șanse să fie învestit.

Vă spun de acum că nici PNL, nici alte partide nu vor susține învestirea unui guvern Cioloș (…) Mă îndoiesc că preşedintele, deşi formal şi-a îndeplinit atribuţia desemnării premierului, nu pot să cred că nu este conştient că Cioloş nu are nicio şansă să formeze o majoritate”, a declarat Orban.

El a lansat un atac dur la adresa PNL, care a mers la Cotroceni fără o propunere de premier, vorbind despre „gașca demolatoare care l-a impus pe Florin Cîțu la conducerea PNL și se cramponeaza de Florin Cîțu, neîntelegând că acesta nu mai are nicio șansă de a forma o majoritate parlamentară”.

„Aş putea spune că, dacă în privinţa PSD e pagubă în ciuperci că nu au venit cu o propunere, în ceea ce priveşte PNL, decizia de a nu se prezena cu o propunere de premier este o decizie care practic a pus PNL în situţia de a nu avea o propunere şi a nu pune pe masa preşedintelui oportunitatea de a desemna un premier PNL (…) Sunt convins că în spatele acestei cacealmale se ascunde decizia ca la a doua propunere să fie desemnat Florin Cîțu”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban spune că unica soluţie este refacerea coaliţiei PNL-USR -UDMR, cu sprijinul minorităţilor naţionale și că „era la îndemnînă desemnarea unui premier din partea PNL, altul decît Cîţu, o persoană onorabilă, care să se bucure de încrederea partenerilor de guvernare”.

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedent167 de cazuri de infectări și 9 decese în ultimele 24 de ore
Articolul următorBilanț coronavirus 12 octombrie. Un nou record de infectări și decese în România