În perioada minivacanţei de Crăciun, poliţiştii Serviciului Rutier Buzău au acţionat în vederea depistării şi scoaterii din trafic a conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului.

Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 8 situaţii. În patru cazuri au fost înregistrate valori sub 0,40 mg/l, alcool pur în aerul expirat, aşa că şoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În cazul altor 4 şoferi depistaţi băuţi la volan s-a impus întocmirea de dosare penale, aparatele etilotest înregistrând valori între 0,45 şi 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cea mai mare valoare a alcoolemiei a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 28 de ani, din Pietroasele, care a fost depistat de poliţişti la volanul unui autovehicul pe DC192, pe raza localităţii de domiciliu.

În total, în perioada minivacanţei de Crăciun, poliţiştii au constatat 8 infracţiuni la regimul rutier, infracţiuni precum conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea unui autoturism fără permis de conducere sau refuzul de recoltare de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentUn judecător și un procuror din Buzău, pensionați prin decret semnat de Iohannis
Articolul următorDoi profesori din Râmnicu Sărat răpuși de noul virus