În perioada 22 – 24 octombrie a.c., peste 200 de poliţişti, jandarmi şi polițiști locali, precum şi reprezentanţi ai celorlalte instituţii cu atribuţii de control au desfășurat acțiuni în sistem integrat, în vederea limitării răspândirii COVID-19.

Astfel, au fost efectuate 20 de acțiuni punctuale în medii de interes public, precum restaurante, fast-food-uri, terase etc., pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul Sars-CoV2, menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi verificarea respectării normelor legale aplicabile în contextul prelungirii stării de alertă .

Au fost verificate peste 80 de societăţi comerciale şi legitimate 700 de persoane. În urma controalelor în trafic, poliţiştii rutieri au oprit şi verificat peste 60 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost verificate şi controlate peste 1800 de persoane aflate în carantină/izolare la domiciliu.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 16.000 de lei

În continuare, principalul obiectiv al acţiunilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău în contextul pandemiei vizeză protejarea sănătăţii buzoienilor. Poliţiştii se află permanent la datorie şi vor interveni cu fermitate în toate situaţiile în care legea este încălcată.

În urma verificărilor a trei societăţi comerciale din localităţile Săpoca, respectiv Mărăcineni, poliţiştii au constatat nereguli în sensul că, în urma legitimării persoanelor prezente în incintă, au identificat 7 persoane a căror participare nu era permisă conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În aceste cazuri operatorii economici au fost sancţionaţi cu amendă de 2000 de lei fiecare.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentROMÂNIA ÎN REALITATE – Invitat VASILE BARBU
Articolul următorCulisele Statului Paralel | Sorin Roșca Stănescu: Cred că e un conflict între Iohannis și Cîțu, Ciucă e la mijloc