Operații de succes realizate de medicii de la Spitalul Județean Buzău.

O femeie de 78 de ani a fost salvată în urma intervenției efectuate de o echipă pluridisciplinară, bătrâna scăpând astfel, grație medicilor buzoieni, de drumul și de timpul pierdut pentru a ajunge la un spital din București.

De asemenea, un buzoian cu o afecțiune gravă la gât a fost operat în Spitalul Județean Buzău, intervenția fiind o premieră pentru unitate spitalicească buzoiană.

Totul a început pe 23 ianuarie, cînd bătrâna de 78 de ani din Costești s-a prezentat la Urgențe prezentând tulburare de tranzit şi rectoragie. Având în vedere gravitatea cazului, medicul a internat pacienta în secţia Chirurgie Generală, pentru continuarea investigaţiilor. După finalizarea tuturor investigaţiilor, pacienta a fost diagnosticată cu tumoră de rect superior.
Cinci zile mai târziu, echipa de medici din care au făcut parte dr. Bostan Cătălin Constantin – medic primar chirurgie generală, dr. Vicol Dragoş Ionuţ – medic primar chirurgie generală, dr. Ilie Alexandru – medic specialist chirurgie generală, dr. Ioniţă Victor – medic primar A.T.I. şi dr. Dragu Iuliana – medic radiolog, au efectuat rezecţia anterioară de rect, cu anastomoză mecanică colorectală pe cale endoscopică acestei paciente.

„S-a efectuat o anestezie clasică pacientei în vârstă de 78 de ani care, nu a ridicat probleme deosebite. Este un lucru remarcabil ceea ce se întâmplă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, se continuă pe un trend ascendent având în vedere că atât în spital cât şi la Maternitatea Buzău se efectuează astfel de intervenţii”, a declarat dr. Ioniță Victor, medic primar A.T.I..

După intervenţia chirurgicală, postoperator, pacienta a avut o evoluţie bună, fără complicaţii. Avantajul în urma intervenţiei laparoscopice este recuperarea mai rapidă a pacientului, faţă de intervenţia chirurgicală clasică.

Tot luna aceasta, la Spitalul Județean Buzău, s-a realizat o intervenţie chirurgicală la un pacient în vârstă de 64 de ani, din Buzău, care a fost diagnosticat cu neoplasm laringian.

Echipa de medici condusă de Dr. Ursăchescu Cosmin a efectuat rezecţia completă a formaţiunii tumorale. Postoperator, pacientul are o evoluţie bună, la acest moment el fiind internat pe secţia A.T.I., pentru efectuarea îngrijirilor medicale postoperatorii.

Articolul precedentReacția Bisericii Ortodoxe Române la controversele stârnite de noile cărți de identitate cu cip
Articolul următorProtest la Spătaru, în urma accidentului de joi