Ieri, 31 ianuarie, pentru marcarea Zilei Internaționale a Nonviolenței în Şcoli, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au organizat și desfășurat activități preventiv-informative cu elevii şcoliilor gimnaziale „George Emil Palade” și numărul 11, ambele din municipiul Buzău.

Astfel, polițiștii de prevenire au discutat pe subiecte asociate vârstei și le-au prezentat exemple de situații tensionate şi modalităţile de gestionare eficientă a acestora, aspect de prevenirea discriminării.

Prin această metodă, oamenii legii au urmărit prevenirea victimizării minorilor, în diverse situații conflictuale, învățându-i despre modul în care aceasta influențează comportamentul individului în societate și, implicit, în școală.

Elevii au primit recomandări despre modalități concrete de gestionare a emoțiilor în relaționarea socială, în vederea evitării dobândirii calității de victimă, dar și de agresor.

La activitate au participat 49 de elevi, cărora le-au fost distribuite materiale informativ-preventive.

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentGeorge Simion, președintele AUR, pune tunurile pe firmele care ne exploatează resursele naturale – România Suverană, ora 20.50
Articolul următorBănuit de furt depistat de polițiști