Situație fără precedent în localitatea buzoiană Cochirleanca, după ce o elevă în vârstă de 4 ani nu a fost primită la o serbare dedicată zilei de 1 decembrie din simplul motiv că nu avea costum popular.

Părinții sunt de părere că educatoarea le-a discriminat fetița și se tem ca gestul cadrului didactic o va marca emoțional pe copilă. Incidentul de la grădinița din Cochirleanca a ajuns deja în atenția Inspectoratului Școlar Buzău care a deschis o anchetă în acest sens, potrivit râmnicpress.

Toată întâmplarea a fost povestită părinților chiar de micuță care spune că educatoarea nu a primit-o la serbarea organizată în avans pentru cinstirea Centenarului Marii Uniri pentru că nu avea costum popular.

Părinții elevei, extrem de revoltați de gestul educatoarea, au postat întâmplarea și pe o rețea de socializare. Mai mult, aceștia se tem acum că fetița ar putea rămâne cu traume în urma acestui incident, mai ales că eleva își dorea foarte mult să recite o poezie în cadrul serbării.

Familia din Cochirleanca a depus și o sesizare către Inspectoratul Școlar Județan, instituție care deja a trimis un inspector școlar în zonă pentru a clarifica situația.

Articolul precedentAccident cu 3 victime la Potârnichești
Articolul următorDirector nou, la RAM Buzău