Liderul PNL a declarat că nu s-a discutat în Coaliția de guvernare despre comasarea alegerilor şi nici calendarul până la sfârşitul anului pe alegerile din 2024.

„Nu s-a discutat şi nu s-a decis în coaliţie, decisiv, comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale şi nici calendarul până la sfârşitul anului pe alegerile din 2024. Ca atare, după ce vom avea o decizie în acest sens vom comunica fără niciun fel de problemă”, a spus Ciucă, la sediul PNL.

Întrebat dacă exclude ca PNL să susţină un candidat din partea PSD la Preşedinţie, el a răspuns: „În primul rând, trebuie să respectăm votul cetăţenilor şi ca atare este absolut necesar să menţionăm că funcţia de preşedinte trebuie să reprezinte expresia voinţei poporului”.

Cu privire la proiectul UDMR referitor la alegerile prezidenţiale, el a afirmat că partea de corelare şi implicit traiectoria acestui act normativ depind de decizia coaliţiei de joi.

„După ce avem această decizie vom lua măsuri în consecinţă”, a afirmat preşedintele PNL.

Întrebat dacă este o variantă şi comasarea localelor cu prezidenţiale, el a apreciat că poate fi o opţiune.

„Discutăm toate ipotezele”, a adăugat Ciucă.

Liderii coaliţiei discută, joi, la Palatul Victoria despre comasarea alegerilor. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentDecizia de eliminare a contribuției de 10 % pe concediile medicale, amânată pentru săptămâna viitoare
Articolul următorCaravana Medicală, un proiect dedicat românilor din toată țara. Mii de oameni au avut acces la servicii medicale gratuite