Zilnic, 10 buzoieni se prezintă la UPU cu mușcături de căpușe

Pe  parcursul lunii Mai, buzoienii au început să se prezinte la Spitalul Județean pentru  a fi tratați contra mușcăturilor de căpușă. Cei mai mulți dintre cei care au apelat la ajutorul medicilor au declarat că, cel mai probabil, au fost înțepați de insecte în timp ce se aflau la iarbă verde sau în parc. În medie, 10 buzoieni se prezintă zilnic la Unitatea de Primiri Urgențe, pentru a primi îngrijiri medicale, în urma mușcăturilor de căpușe.

Specialiștii subliniază că nu toate căpușele sunt infectate cu microorganisme careî  pot transmite boli grave. Este bine, totuși, să ne prezentăm la medic, atunci cînd suntem mușcați, pentru extragerea corectă a parazitului. Cea mai gravă boală transmisă de insectele buclucașe este Lyme, sau borelioza, supranumită și “boala cu 1000 de fețe” din cauza faptului că afectează întregul organism, iar siptomele mimează manifestările altor boli. De asemenea, medicii îi sfătuiesc pe cei care ies la iarbă verde, sau în parc, să adopte măsuri de prevenție, contra buclucașelor insecte. Intervalul de timp în care sunt înregistrate cele mai multe cazuri de pacienți mușcați de căpușe este Mai-Iunie.

Specialiștii atrag atenția că umiditatea excesivă, din aceste zile,   mediu propice căpușelor, scade totodată eficiența oricărui tip de dezinsecție. Anul trecut, în aceeași perioadă, la Buzău a fost înregistrat și un caz de boală Lyme.

Articolul precedentDe Ziua Copilului, târg de adopţii la Serviciul de Ecarisaj
Articolul următorBuzoian de 24 de ani, reținut după bătaia de pe Bulevardul Unirii