Sâmbătă, 22 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Cislău au desfăşurat pe raza de competenţă mai multe activităţi de control în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor ilegale ce pot afecta fondul forestier.

În cadrul verificărilor, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară încărcată cu material lemnos ce se deplasa pe DJ102B, în Bâscenii de Jos. Poliţiştii au constatat că şoferul – un bărbat de 39 de ani, din Pătârlagele, transporta lemn de esenţă salcâm, fără a deține documente de însoțire a materialului lemnos. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, vineri, poliţiştii din Grebănu, împreună cu luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui localnic, în vârstă de 38 de ani, bănuit de furt de material lemnos. Fapta fusese sesizată poliţiei de un reprezentant silvic, în data de 18 octombrie a.c.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 14 -18 octombrie a.c., bănuitul ar fi sustras din materialul lemnos depozitat la marginea pădurii. Lemnul, de esenţă stejar şi tei, ar fi provenit din exploatarea unei partizi, situate în zona împădurită din extravilanul satului Livada.

În urma percheziţiei, la domiciliul bănuitului a fost descoperit material lemnos din speciile menţionate, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de provenienţă. Lemnul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor şi predat ocolului silvic.

În cauză, poliţiştii Postului de poliţie comunal Grebănu, sub coordonarea parchetului, continuă cercetările sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de furt.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAgenţii de pază verificaţi de poliţiştii buzoieni
Articolul următorFlagrant delict! Bănuit de furt identificat şi depistat de poliţiştii de la ordine şi siguranţă publică, la scurt timp de la comiterea faptei