La inceputul anului viitor, publicul din Buzau va avea ocazia sa vada primul musical suta la suta buzoian.

Este vorba despre o productie a Colegiului National „B. P. Hasdeu” realizata dupa romanul lui Mark Twain „Print si cersetor”, care ii va avea in distributie pe actuali elevi dar si absolventi ai colegiului. Capul de afis al musicalului va fi Dora Gaitanovici, actualmente studenta la Conservatorul din Bucuresti.

Pentru ca este vorba despre o productie ampla care necesita un regizor profesionist, costume speciale, decoruri ample, reprezentantii Colegiului Hasdeu au solicitat sprijin financiar Consiliului Judetean. In sedinta de joi, 31 octombrie, consilierii judeteni au aprobat alocarea sumei de 30.000 lei pentru realizarea musicalului. De asemenea, Teatrul „G. Ciprian” va pune la dispozitia Colegiului Hasdeu gratuit sala de spectacole cu infrastructura aferenta, in baza unui protocol de colaborare.

Pregatirea spectacolului care urmeaza sa faca parte din stagiunea teatrului buzoian se va derula in perioada octombrie 2019 – ianuarie 2020, iar premiera va avea loc la sfarsitul lunii ianuarie, cel tarziu inceputul lunii februarie.

Articolul precedentFinanțare de până la 12000 de lei pentru o idee de îmbunătățire a vieții în comunitatea locală buzoiană
Articolul următorCinci stadioane cu nocturnă, în Buzău