Emoție, dar mai ales curiozitate, azi, în rândul copiilor de la școala generală din Mărunțișu. Mini-muzeul pe roți a oprit în curtea școlii lor și le-a dat posibilitatea de a lua contact cu exponatele, rămășițe ale istoriei, pentru prima oară. Tocmai pentru că majoritatea “vizitatorilor” nu călcaseră vreodată  pragul unui muzeu, turul muzeului pe roți a fost făcut împreună cu un ghid, un muzeograf care le-a explicat micuților pe îndelete, despre artefactele expuse. Cei care au pus în practică ideea unui mini-muzeu pe roți s-au gândit să ajungă la cât mai mulți copii din localitățile izolate ale județului, elevi care, în marea lor majoritate,  nu au posibilitatea de a vizita o astfel de instituție culturală.  Itinerariul de anul acesta al Museum Bus va mai cuprinde vizite în comunele Bozioru și Topliceni.

Programul “Muzeul pe Roți” face parte dintr-un proiect mai amplu al autorităților județene, intitulat “Porți deschise către cultura buzoiana”, program menit să înlesnească, pe cât posibil, contactul copiilor din mediul rural cu instituțiile culturale precum teatrul, muzeele sau biblioteca.

Cadrele instituției de învățământ au opinat, de asemenea, că  a fost o experianță unicat, pentru cei mai mulți dintre copiii prezenți la lecția de istorie ad-hoc

În perioada imediat următoare, autoritățile intenționează să pună pe roți și o bibliotecă mobilă.

Articolul precedentA sechestrat un tânăr și l-a snopit în bătaie timp de mai multe ore
Articolul următorVacanță pentru angajații români în zilele de Crăciun și Revelion