Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat ieri zece percheziţii domiciliare în mai multe comune din judeţele Buzău şi Constanţa, la locuinţe şi imobile utilizate de 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 58 de ani, din Vadu Paşii şi Mărăcineni, bănuiţi de deţinerea ilegală a unor arme, muniţii sau componente esenţiale ale unor arme.

Activitatea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în baza autorizaţiei emisă de Judecătoria Buzău.

Poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor muniţii letale deţinute fără drept (60 de cartuşe) şi mai multe medii de stocare.

În urma percheziţiilor, 6 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri.

Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore 2 dintre bărbaţi, în vârstă de 26 şi 36 de ani, din Vadu Paşii, respectiv Mărăcineni.

În cauză se continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 342 alin.1 Cod penal.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de poliţie Judeţean Buzău, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa şi de la Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentProgramul Trans-Bus în perioada sărbătorilor
Articolul următorDosar penal pentru „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”