Sporting Liești este noul lider al seriei secunde din Liga a III-a. În etapa a III-a formația din Liești a învins cu scorul 1-0 (0-0) pe Metalul Buzău, liderul de dinaintea etapei, după un meci cu foarte multe evenimente. Golul victoriei echipei din Liești a fost marcat de Adrian Grigoraș în minutul 90+32.

Meciul a fost marcat de un incident grav. Portarul de la Sporting Liești, Cosmin Vădeanu, a făcut comoție fiind lovit în cap de un adversar. A fost nevoie inclusiv de intervenția elicopterului SMURD. În urma investigațiilor, goalkeeperul Cosmin Vădeanu a fost diagnosticat cu cinci fracturi la nivelul feței (piramida nazala, maxilar,mandibula..) și va fi operat la București. Vădeanu ar fi trebuit să se căsătorească astăzi, a doua zi după meci. 

În minutul 76 la scorul de 0-0, a avut loc un contraatac al echipei oaspete, în care Constantin Clătinici a scăpat singur cu portarul Lieștiului, Cosmin Vădeanu, iar acesta a faultat în propriul careu și arbitrul Sergiu Mavriche din Bacău a dictat penalty. În cădere, Clătinici l-a lovit cu piciorul în față pe Vădeanu. Impactul a fost atât de puternic, încât portarul Sportingului a suferit o comoție puternică. Oaspeții au ratat penalty-ul, apărată de Brăneț. La o fază următoare Sporting a marcat prin Grigoraș, golul care avea să fie și golul victoriei. 

Au intervenit medicul echipei gazdă, cât și cel de pe salvare, care l-au stabilizat pe Vădeanu, însă gravitatea accidentării suferite a dus la solicitarea ajutorului celor de la SMURD, care au venit la stadion cu elicopterul. Când elicopterul SMURD se pregătea să aterizeze arbitrul din Bacău nu a oprit jocul, ba chair a dat un nou penalty pentru buzoieni, pentru un fault în careu după o lovitură de la colț. . Și acest penalty a fost apărat de Brăneț.  

În urma rezultatelor înregistrate în etapa a 3-a a Ligii a 3-a Sporting Liești e singura echipă cu punctaj maxim, 9, și ocupă locul 1 în Seria a II-a. Metalul Buzău a rămas cu 6 puncte și este pe locul 3, între SC Oțelul și Viitorul Ianca, echipe care au același număr de puncte, dar golaveraj diferit.

În etapa a 4-a, Sporting Liești va juca vineri, 17 septembrie, de la ora 17:00, în deplasare la CSM Râmnicu Vâlcea (locul 8, cu 3 puncte). Metalul Buzău joacă acasă sâmbătă, de la ora 17:00, cu Sportul Chiscani (locul 10, cu 0 puncte).

foto: Sporting Liești

Sursa: Realitatea de Buzau