Numeroși locatari din mai multe zone ale orașului au sunat vineri seara la 112 și au anunțat că simt un miros puternic de gaze în locuințe sau în proximitatea acestora.

Oamenii au spus că au simțit un miros îngrozitor, care le-a produs imediat o stare de rău. De vină nu ar fi gazul care circulă prin conducte, ci substanța introdusă în rețea pentru odorizarea acestuia.

Sesizările privind mirosul ciudat de la rețeaua de gaze au înroșit telefoanele dispeceratului ISU. Cam în același timp, locatari din zonele Spiru Haret, Stadionului, Caraiman, și Micro 14 au sunat la 112 și au acuzat stări de rău din cauza mirosului de gaze.

” La dispecerat au fost 15 apeluri într-un timp foarte scurt. Oamenii sesizau miros de gaze în mai multe zone ale orașului. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje și în același timp, potrivit protocolului, au fost sesizate echipele distribuitorului de gaz”, a declarat Vasile Prahoveanu, purtător de cuvânt ISU Buzău.

Deși nu s-a putut stabili nicio corelație între scurgerile simultane din zonele menționate, se pare că de vină pentru mirosul ciudat ar fi mercaptanul, un derivat organic al hidrogenului sulfurat, cu miros neplăcut, folosit în odorizarea gazelor combustibile spre a semnala pierderile accidentale de gaz.

Articolul precedentAlertă, la o școală din Buzău
Articolul următorBătrân salvat din foc, în ultimul moment