În ziua de 1 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Grebănu cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat și Inspectoratului de Poliție Județeană Neamț, au identificat principalul bănuit în cazul unui furt calificat din locuință, un minor în vârstă de 16 ani, din Iași.

Din verificări s-a stabilit faptul că în ziua de 21 februarie a.c., tânărul ar fi pătruns în curtea imobilului persoanei vătămate, o femeie în vârstă de 79 de ani, din Racovițeni, sub pretextul de a cumpăra un bun de la aceasta. Minorul i-ar fi înmânat femeii o bancnotă de 200 de lei aceasta fiind nevoită să îi dea rest. Bănuitul ar fi profitat de neatenția femeii și ar fi sustras aproximativ 10.000 de lei din sertarul în care a observat că aceasta păstrează banii.

Prejudiciul a fost recuperat de către polițiști și predat persoanei vătămate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuitului.

Polițiștii vă recomandă:

Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să vă prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz etc.), nu le permiteți să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu şi dacă sunt însoţite de administratorul imobilului!

Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineți sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!

Evitaţi depozitarea la vedere a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ați achiziţionat!

Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţelele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveți încredere, care pot să vină zilnic să vă ridice corespondenţa şi să lase impresia de casă locuită!

Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţineți în casă bunuri de valoare!

Bijuteriile în cantităţi mari, banii, acţiunile sau alte valori trebuie păstrate în depozite bancare! Pentru efectuarea menajului sau a unor reparaţii, apelaţi la firme autorizate!

Achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentA pierdut banii la ”păcănele” și a anunțat poliția că persoane necunoscute i-ar fi sustras banii din torpedoul autoutilitarei
Articolul următorÎn cursul zilei de 1 martie, polițiștii au aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea limitelor maxime admise de viteză