Potrivit MADR, delegaţia Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor din Republica Bulgaria condusă de ministrul Rumen Porodzanov s-a aflat din data de 8 iulie în vizită oficială în România. Alături de delegaţia bulgară a fost şi Todor Ivanov Churov, ambasadorul Republicii Bulgare la Bucureşti.

Oaspeţii din Bulgaria au vizitat alături de şeful MADR mai multe ferme din domeniul vegetal şi zootehnic din judeţul Buzău, o societate viticolă, precum şi o unitate de procesare de produse din carne. Această unitate este membră a grupului aplicant care a depus documentaţia la CE pentru înregistrare pe schema de calitate Indicaţie Geografică Protejată pentru produsul Cârnaţi de Pleşcoi.

Romania apreciază ca necesară şi corectă structura Politicii Agricole Comune (PAC), prin cei doi piloni, dar nivelul de finanţare este insuficient, a declarat ministrul Agriculturii, Petrea Daea, în cadrul unei întâlniri avute luni la sediul ministerului cu omologul bulgar, Rumen Porodzanov.

Subiectele principale abordate de cele două părţi au vizat pachetul de reformă a Politicii Agricole Comune post-2020, cu accente pe bugetul PAC după 2020, Regulamentul privind planurile strategice în domeniul PAC, Regulamentul privind finanţarea, gestionarea şi monitorizarea PAC.

Astfel, ministrul Petre Daea a subliniat că România are o poziţie fermă şi constantă pentru trei mari probleme: „milităm pentru un nivel financiar mai consistent al viitoarei Politici Agricole Comune, considerăm că plafonarea afectează fermierii români, fiind de neacceptat pentru România”. Un alt aspect amintit de către ministrul român al agriculturii a vizat importanţa continuării convergenţei externe.

Articolul precedentCutremur puternic in judetul Buzau. Vezi aici ce intensitate a avut
Articolul următorBuzaul, sufocat de masini. Politistii locali, cu ochii pe rablele abandonate pentru eliberarea locurilor de parcare