Ministerul Mediului şi-a dat acordul pentru recoltarea ursului care a ucis câteva zeci de animale în județul Buzău

Autorităţile vor să pună capăt terorii la care sunt supuşi locuitorii din zona de munte a judeţului Buzău, care de câteva săptămâni se văd neputincioşi în faţa atacurilor dese ale unui urs. Ministerul Mediului şi-a dat acordul pentru recoltarea animalului care a ucis câteva zeci de animale din mai multe gospodării situate îndeosebi pe raza comunelor Colţi şi Pănătău.

Decizia vine în urma demersurilor efectuate de Prefectura Buzău, a informărilor transmise de Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Comisariatul Judeţean Buzău al Gărzii Naţionale de Mediu.Astfel, gestionarul fondului de vânătoare (AJVPS Buzău) trebuie să identifice cu exactitate exemplarul de urs care a produs pagube însemnate locuitorilor din zonele amintite şi să procedeze la recoltarea acestuia prin metoda ”la pândă”.

De asemenea, în urma proceselor verbale întocmite anterior, se vor stabili şi despăgubirile ce vor fi acordate sătenilor ale căror gospodării au fost vizate de atacurile ursului. În ultimele zile mai multe atacuri ale urşilor au fost înregistrate în comunele Mânzăleşti, Bozioru, Colţi şi Pănătău. Urşii coboară din pădure până în gospodăriile oamenilor unde ucid porci, oi şi capre.

Articolul precedentNume de străzi cu explicații și repere istorice
Articolul următorVideo Ca-n vestul sălbatic ! Cai liberi, pe străzile Buzăului