Militarul rănit la Boboc a fost transferat la Spitalul Militar din capitală

Un militar american din trupele aeropurtate ale Gărzii Republicane a ajuns astăzi la Spitalul Județean de Urgență din Buzău, după ce s-a accidentat în cadrul unui exercițiu de desant aerian. In urmă cu puțin timp, un elicopter aparținând MApN a aterizat pe stadionul de la Lapte, de unde l-a preluat pe parașutistul american pentru a-l transporta la Spitalul Militar din capitală.

Parașutistul s-a lovit la cap în momentul aterizării, într-un lan de porumb de pe raza satului Boboc. Deși la locul exercițiului existau medici și ambulanțè NATO, soldatul a fost trimis la spital pentru un examen radiologic, întrucăt exista suspiciunea unei fracturi la nivelul umărului și a unui traumatism cranio cerebral.

Potrivit medicilor din Spitalul Județean din Buzău, militarul s-ar fi lovit în această dimineață în timpul exercițiului de desant aerian.

Deși examenul radiologic nu a confirmat nicio fractură, personalul medical a hotărât transferul parașutistului american către un spital din București.

Peste o mie de militari străini, înarmați până-n dinți, au fost parașutați pe terenurile agricole din jurul aerodromului Boboc, pentru a simula atacarea unității militare și recucerirea ei din mâinile inamicului.

Parașutiștii au ajuns într-un lan de porumb de lângă aerodrom, pentru a pregăti asaltul pe timp de noapte a peste 1.100 de parașutiști din Garda Națională a Statelor Unite. Acțiunea este parte a celui mai complex exercițiu militar NATO din acest an de pe teritoriul României.

Articolul precedentAccident grav la intersecția cu Lipia. Un octogenar a provocat dezastrul
Articolul următorLanț de ghinioane, pentru militarii NATO veniți la Buzău