A fost prima ședință de Guvern după cutremurele care au zguduit România! Ministrul Dezvoltării are un plan concret de pregătire în caz de cutremur. În plus, premierul Nicolae Ciucă i-a cerut șefului DSU Raed Arafat măsuri urgente pentru a evita o tragedie.

„În urma cutremurului de ieri, de 5,7 grade, noi am avut efecte în 22 de localități din 5 județe. Toate  au fost efecte care nu au pus viața în pericol.

Clădirile care au suferit fisuri sunt evaluate de experții în construcții. Până acum nu avem niciun bloc sau clădire în care să ni se spună că nu se poate locui”, a explicat Raed Arafat în ședința de Guvern.

Raed Arafat a spus că s-au desfăşurat în ultimii ani mai multe campanii de informare a populaţiei, cea mai cunoscută fiind ”Nu tremur la cutremur”, campanie care urmează să revină pe 30 de posturi de televiziune, începând din ziua de luni, şi pe o perioadă mai lungă, pentru informarea populaţiei privind modul de reacţie la cutremur.

„Recomandarea noastră pentru pupulaţie este să le vadă şi să le consulte înainte de cutremur şi nu în timpul cutremurului”, a mai spus șeful DSU.

VEZI ȘI: Firmele turcești care au construit clădirile puse la pământ de CUTREMURE, verificate – Ordinul lui Nicolae Ciucă

GRUP coordonat de premier

„Nu ne lipsesc aceste planuri și documentații, avem rafturile pline de astfel de dosare, important este ca partea practică să se întâmple. De aceea, am consider necesar ca toate instituțiile statului, pornind de la fiecare minister în parte să intensifice întreaga activitate. Și ea va fi coordonată de la nivelul premierului. Se va constitui un grup din care vor face parte mai multe ministere”, a declarat Nicolae Ciucă, în ședință.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentFacturile la energie electrică pentru clienții casnici se modifică. Principalele schimbări
Articolul următorVal de aer cald peste România: Unde se vor înregistra 16 grade | ANM, prognoza meteo actualizată