Măsuri fără precedent luate în școlile buzoiene de autoritățile de sănătate publică. Patru clase de la patru școli au fost închise din cauza cazurilor de gripă înregistrate în rândul copiilor.

Până luni vor fi închise clasele respective, timp în care se va face o dezinfecție riguroasă astfel încât microbii să fie distruși până când elevii revin în bănci.

Epidemiologii din Direcția de Sănătate Publică Buzău au descins ieri închiderea uneia dintre clasele de pregătitoare step by step de la Școala numărul 15 din oraș. Tot ieri, au fost trimiși acasă copiii unei clase de –a doua de la Școala numărul 1. Astăzi, măsuri similare au fost dispuse la Colegiul Eminescu, pentru o clasă de-a unsprezecea, și la Colegiul Hasdeu, unde elevii unei clase de-a douăsprezecea s-au îmbolnăvit pe capete. Este o măsură fără precedent, spun autoritățile de sănătate publică, determinată de numărul mare al cazurilor de gripă confirmate la testele rapide.

”Am avut permanent o oglindă a situației critice din anumite zone, iar în ultimă instanță am decis chiar suspendarea cursurilor pe clasă la nivelul a patru școli din Buzău. Decizia s-a luat pentru că într-o perioadă foarte scurtă, nu mai mult de 3 zile, am înregistrat mai mult de 3 cazuri de gripă la testul rapid și absenteism cu rată destul de înaltă. Am suspendat cursurile pentru o perioadă de 3 respectiv 2 zile la 4 clase din 4 școli. Ideea este ca acest sfârșit de săptămână să găsească elevii izolați pentru a ne putea convinge că diagnosticul avansat, de gripă, se suprapune întocmai definiției de gripă sau au fost simple viroze”, a declarat medicul Carmen Scântei, DSP Buzău.

Articolul precedentO buzoiancă va arbitra în cursa către Tokyo
Articolul următorRealitatea pe net. Invitatul primei ediții este dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.