Mașină blocată în noroi, scoasă la asfalt de jandarmi

O plimbare în natură, programată duminică de doi iubitori ai muntelui s- a transformat într-o aventură cu final fericit. Aflați în zona Valea Cernatului, județul Buzău, au ales să meargă pe un drum forestier care s-a dovedit impracticabil, mașina rămânând suspendată în noroi. În lipsa semnalului gsm, cei doi turiști au lăsat mesajul: „Ajutor, suntem blocati, am urcat către stația meteo!” în mașina abandonată și s-au îndreptat spre Stația Meteo Penteleu.

Un localnic a văzut mesajul și, când a ajuns într- o zonă cu semnal, a anunțat jandarmii buzoieni. Era ora 15.50.

Imediat, cinci colegi din cadrul Postului Montan Nehoiu, împreună cu un lucrător silvic, au plecat spre zona indicată. După o oră, dispeceratul a fost anunțat că persoanele au luat legătura cu un angajat al Stației Meteo. Prin intermediul acestuia, au aflat că jandarmii sunt pe drum pentru a-i ajuta și că se pot întoarce la mașina blocată.

Plimbarea celor doi s-a prelungit cu mai mult de trei ore decât era programată, dar le-a confirmat că ori de câte ori sunt în situații dificile pe munte, se pot baza pe ajutorul jandarmilor montani!

Articolul precedentAccidente în lanț, pe șoselele buzoiene
Articolul următorÎn pragul disperării. Tânăr din Buzău vinde mașina pentru a face rost de bani pentru un transplant de rinichi