Instanța a obținut mărturia cutremurătoare a lui Antonio, puștiul de 14 ani care s-a aflat la locul faptei,  în momentul în care Cosmin Dan și-a incendiat fosta iubită

Probă importantă, în dosarul în care Cosmin Dan este judecat pentru uciderea cu bestialitate și incendierea Valentinei Nica, fosta sa iubită, în apartamentul acesteia de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. La termenul de astăzi, instanța a obținut mărturia cutremurătoare a lui Antonio, puștiu de 14 ani care s-a aflat în casa groazei în momentul în care tânărul și-a incendiat fosta iubită.

Potrivit mărturiei minorului, Cosmin a venit de la București cu intenția clară de a o ucide pe fosta iubită care îi încurca planurile cu actuala prietenă, aflată și ea în casă în momentul omorului: „Îți dau foc! Te omor!”, ar fi strigat Cosmin în momentul în care a deschis ușa apartamentului, în fatidica noapte de 23 februarie 2019.

După ce a bătut-o crunt pe fată, și-a sunat doi prieteni, pe Radu și pe Alexandru, cerându-le acestora să-i aducă benzină pentru a-i da foc fetei.

Deși cei prezenți au încercat să îl potolească pe tânărul băut și drogat, acesta și-a continuat oribila faptă: pumni, picioare, târât de păr, mese și scaune aruncate peste trupul firav al Valentinei, care se refugiase într-un colț al dormitorului.

Ajuns în apartament cu benzina, unul dintre tineri i-ar fi spus lui Cosmin: „Ia benzina și dă-i foc!”. Sticla de doi litri, plină cu benzină, i-a fost înmânată lui Cosmin Dan, care a început să stropească prin toată camera, inclusiv pe Valentina. După ce același tânăr i-a întins bricheta, Cosmin a aprins-o și i-a dat foc Valentinei fără să clipească.

Astăzi suspectul de crimă, care ar fi recunoscut o parte din fapte, a fost adus de la penitenciarul Focșani, acolo unde a fost transferat după câteva luni de arest petrecute la Buzău. Cosmin Dan riscă pedeapsa cu închisoarea pe viață.

Articolul precedentPrimul sistem antibalistic al României va fi operat de o buzoiancă
Articolul următorCeremonial la Cimitirul Eroilor, de Ziua Armatei