Sprintera buzoiană Marina Baboi a devenit vicecampioană balcanică de seniori

Elita atletismului balcanic și-a dat întîlnire la Stara Zagora, pentru cea de-a 71-a ediție a Campionatelor Balcanice de Seniori, competiție ce a strîns la start sportivi din 19 țări.

Reprezentanta Buzăului la aceastp întrecere a fost sprintera Andreea Baboi, sportivă legitimată la SCM Gloria Buzău. Proaspăt revenită din Finanda, unde participase la CM U20, Marina a avut la dispoziție doar 48 de de ore pentru recuperare, între avionul care a adus-o de la Helsinki și autocarul cu care s-a deplasat la Stara Zagora.

Deși incomplet refăcută , vitezista buzoiană a făcut o cursa deosebită în calificările probei de 100m reușind  oprească acele cronometrelor la 11,40 timp ce ar fi însemnat un nou record național U20. Din păcate, problemele tehnice ale organizatorilor au privat-o pe Marina de acest record, bulgarii anunțând  se va omologa cronometrajul manual în calificările probei de 100m, ceea ce înseamnă  performanță nu poate și înregistrată oficial  record .

Marcată de acest incident Marina a luat startul in finală probei de 100m unde a sosit pe poziția a cincea , cursa câștigată de bulgăroaică Eftimova .

Revenită pe pistă în cursa stafetelor de 4x100m alături de Ana Maria Roșianu , Ioana Gheorghe  și Roxana Ene , atleta buzoiană a făcut un ultim schimb senzațional , inventînd practic o medalie de argint pentru delegația României în această probă.

Marina Andreea Baboi  se află la a 15-a medalie balcanică din palmares , a 6-a în 2018 , celelalte 5 fiind toate de aur, dar și a patra medalie internațională adusă în vitrina clubului SCM Gloria alături de cele 4 titluri de campioană națională !
Articolul precedentUrmărire ca-n filme, la Vernești. A furat un BMW, a condus băut și a fugit de poliție
Articolul următorContracte de solidaritate, pentru 14 tineri instituționalizați