Buzoianca Marina Baboi s-a impus în probele de sprint, 100 și 200 m

Cu numai  10 zile inaintea startului celei de a 17 editii a campionatelor mondiale U20 programate intre 10-15 iulie la Tampere in Finlanda, Pitestiul a fost gazda finalei campionatelor nationale de atletism pentru aceasta categorie de varsta – juniori 1 in Romania . Intrecerea   a reunit la start peste 350 de participanti de la 100 de cluburi din tara și s-a constituit intr-un bun prilej de verificare pentru sportivii care au obtinut calificarea la mondiale, printre acestia numarandu-se si sprintera buzoiana Marina Andreea Baboi.

Reprezentanta clubului SCM Gloria a facut din nou un concurs extrem de reusit devenind dubla campioana nationala , impunandu-se categoric in probele de sprint 100m si 200m. Tînăra sprinteră  adaugă astfel in vitrina clubului municipal nu mai putin de 7 medalii de aur in doar o singura luna : 2 medalii de aur la Internationalele de seniori ale Romaniei , 3 medalii de aur la campionatele balcanice U20  si 2 medalii de aur la finala nationala U20 .

Aflata la ultima participare la o competitie interna dedicata juniorilor, Marina a alergat din nou timpi de top european , in finala probei de 100m reusind sa coboare chiar sub 11,50s ( 11,48s ). Este singura atleta din Romania ce a reusit in ultimii doi ani sa coboare sub 11,60s in proba de 100m , iar din acest week-end sub 11,50s.

Pentru Baboi, urmeaza deplasarea in Finlanda la Campionatul mondial U20 unde va oncura alături de marile nume ale sprintului juvenil mondial .

Articolul precedentUn nou cutremur puternic a zguduit judeţul Buzău
Articolul următorAparat RMN nou, la Spitalul Județean Buzău