Managerul Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca, dr. Viorica Mihalașcu, și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în această dimineață.

Într-o declarație de presă, Sorina Pintea a mai anunțat că un al cincilea pacient a decedat duminică noaptea. Este vorba despre o femeie de 88 de ani, care a făcut stop cardio respirator.

„Am finalizat ancheta în ceea ce privește abordarea actului medical și respectarea condițiilor pentru pacienții internați la Săpoca. Azi dimineață am prezentat concluziile managerului spitalului care și-a dat demisia. De asemenea, măsurile pe care Ministerul Sănătății le-a decis în ceea ce privește spitalul de la Săpoca sunt legate de o plângere penală pe care noi o vom depune privind activitatea medicului de gardă, a asistentelor care au fost în tura de noapte, atunci când s-au produs crimele. 

Din păcate vorbim despre cinci decese, pentru că azi noapte unul dintre pacienții aflați la Spitalul Floreasca, de 88 de ai, tarat, pacient cu multiple comorbidități, a decedat în cursul nopții. Voi avea o întâlnire cu membrii Colegiului Director pentru că, în afară de responsabilitățile celor care au fost de gardă și au lucrat în tura de noapte, în noaptea de sâmbătă spre duminică, exstă responsabilități, conform fișei postului, a celor care conduc Spitalul Săpoca” a declarat ministrul Sănătății Sorina Pintea, luni dimineață.

Împotriva criminalului în vârstă de 38 de ani a fost luată măsura internării provizorii în aceeași unitate medicală în care a semănat moarte. El nu figura în evidențele poliției ca având un trecut infracțional.

Articolul precedentCriminalul de la Săpoca internat chiar în spitalul groazei
Articolul următorDouă victime ale masacrului de la Săpoca, în stare foarte gravă