Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că sindicatele care grupează majoritatea fermierilor din această ţară au anunţat blocaje ale accesului în capitală pentru luni, 29 ianuarie 2024, începând cu ora 14,00.

„Astfel, fermierii din departamentele Aisne, Aube, Eure, Eure-et-Loir, Ile-de-France, Marne, Nord, Oise, Pas-de-Calais, Seine-et-Marne, Seine-Maritime şi Somme intenţionează să blocheze toate axele principale spre Paris, pentru o perioadă nedeterminată. La rândul lor, fermierii din departamentul Lot-et-Garonne au anunţat că intenţionează să se deplaseze cu tractoarele la aceeaşi dată, pentru a bloca piaţa de interes naţional din localitatea Rungis, de lângă Paris (departamentul Val-de-Marne)”, se precizează într-un comunicat al MAE transmis duminică AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, în această perioadă sunt posibile blocaje şi în alte zone din Franţa.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să urmărească informaţiile privind traficul rutier pe pagina internet oficială https://www.bison-fute.gouv.fr/, disponibilă şi în versiunea mobilă: http://m.bison-fute.gouv.fr.

MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

* Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

* Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

* Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

* Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet paris.mae.ro, cgparis.mae.rolyon.mae.romarsilia.mae.rostrasbourg.mae.ro, www.mae.ro, şi reaminteşte că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

AGERPRES

Articolul precedentSalvamont: 70 de persoane, salvate de pe munte în ultimele 24 de ore
Articolul următorNoi detalii despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu: „Vorbește cu dificultate, are nevoie de mască de oxigen”