Liberalii i-au cerut, duminică, lui Marcel Boloș să deblocheze investițiile publice.

Liderii liberali i-au cerut duminică seara ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, să găsească soluții de finanțare a investițiilor publice derulate prin “Anghel Salyngi” și CNI, astfel încât facturile depuse pe situații de lucrări să fie decontate până la sfârșitul anului. Marcel Boloș a transmis liderilor liberali, spun sursele Realitatea PLUS, că poate atinge ținta de deficit, cu includerea acestor cheltuieli suplimentare, în condițiile în care măsurile de reducere a cheltuielilor din administrație au adus o economie de circa 3 miliarde de lei. 

Totodată, ministrul Finanțelor a promis că vor fi plătite sumele solicitate de Consilii județene și primării pentru restanțele către Direcțiile generale de asistență socială și plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap. 

Liderii liberali i-au mai cerut ministrului liberal de finanțe ca plățile pentru investiții publice să se facă cu prioritate, astfel încât nici un constructor să nu părăsească șantierele.  Liberalii au cerut predictibilitate pentru bugetul Ministerului Dezvoltării, iar Boloș i-a asigurat că acesta va fi mai mare cu peste 60%, comparativ cu 2023.

Articolul precedentSindicaliștii din M.A.I. încep protestele. Polițiștii nu mai dau amenzi și amenință cu boicotarea alegerilor din 2024
Articolul următorCiucă, despre intrarea României în Schengen: O eventuală reuşită este consecinţa conlucrării tuturor forţelor politice